15 Mart 2017 Çarşamba

KAFKAS ÇÖREĞİ(DIĞER ADI FIÇÇIN(PAK MAYAYA TEŞEKKÜREDERIZ

KAFKAS ÇÖREĞİ DIĞER ADI FIÇÇIN(https//belguzaranne.blogspot.com


Fıççın ( Kafkas Çöreği ) Tarifi

MALZEMELER

1 YUMURTA (AKI, SARISI AYRILIR)
1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
3/4 SU BARDAĞI YOĞURT
4 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ

İÇİ İÇİN:

250 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2 ORTA BOY SOĞAN
1/2 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 DİŞ SARMISAK
TUZ
KARABBİER,
KIRMIZIBİBER


Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, yumurta akım, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özül bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 10 dk. dinlendirelim. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu, baharatları ekleyerek ateşten alalım. Fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru 2 eşit parçaya bölüpbeze yapalım. Hamurlardan birini unlanmış bir zeminde fırın kabı büyüklüğünde açarak fırın kabına yerleştirip kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Üzerine kıymalı harcı yayalım. Diğer hamuru da fırın kabı büyüklüğünde açıp kıymalı harem üzerine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

NOT: yumurta sarısı surunce bıçakla artı seklınde çızık atın
Afıyet olsun
https//belguzaranne.blogspot.com




KIYMASISIZ  YAPILIRSA
Pakmaya’dan Fırıncılar için yeni bir ekmek karşımı: Kafkas Çöreaği
Dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri olan Pakmaya, fırıncılık sektörüne yönelik yeni bir ekmek karışımı hazırladı. Çay saatleri için de tercih edilebilir bir atıştırmalık olabilecek Kafkas Çöreği, 20 kilogramlık ambalajda sunuluyor.

 Pakmaya, sektöre yönelik yeni bir ekmek karışımı sunuyor. Sofraların vazgeçilmez lezzeti olmaya aday Kafkas Çöreği
 Kafkasya’da nesilden nesle geçen tariflere göre hazırlanan ve malzemesinde buğday unu, zerdeçal, yenibahar, mahlep, zencefil, tarçın gibi farklı lezzetler bulunan Kafkas Çöreği sindirime yardımcı oluyor.
Sağlık açısından çok faydalı bir ürün olması nedeniyle de ilgi gören Kafkas Çöreği karışımını Pakmaya 20 kilogramlık ambalajlarda pazara sunuyor.
PAK MAYA

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler